Domo-kun Link Select

Aug 27, 2012

apakah mungkin dirimu?

Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu, yang indah jadikan kenangan, yang duka perbetulkan,


suka lirik ni,, penyanyi lagu ni adalah YANA SAMSUDIN ft SHAHEIZY SAM,,

tiba-II terdengar lagu ni,, n tiba-II jd minat plk,, bukan dengar muzik semata-II tapi aku suka dengar lirik yang di dendangkan,,,,, yuhuu,,, apkah ini ya?? 
Aku tak bisa mengatakan perkataan
Kelu lidah bila berdepan kamu
Percaya pada naluri hatiku
Yang nyata sudah ada depan mata
Tapi aku masih belum mengenalmu
Untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
yang indah jadikan kenangan
Yang duka diperbetulkan
Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku
tapi aku masih belum mengenalmu
untuk menikmati rasa sebenar-benar cinta
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
yang indah jadikan kenangan
Yang duka diperbetulkan
Aku tahu dimana nak cari cintamu
Disini tak mungkin mengalah
Dengan apa yang mendatang
Yang ku tahu ku cuba terbaik untukmu
yang indah jadikan kenangan
Yang duka diperbetulkan
Ini caranya bagi diriku
Caranya bagi diriku
napa tiba-II nak bunga-II plk ni??? mungkin kah di sebab kan kau??
thanks sebab bagi 'hati' ni kat aku,, 1st time dapat ni,, apalagi, melompat-lompat kegirangan la aku, 
i promise,, aku akan jaga baik hati, :) pegang janji ni lek lok k,!!
sempurna kah aku disisi kau?? jawapan nya TIDAK,,!
memang fitrah setiap insan kat dunia ni tak sempurna, yang menyempurnakan seseorang tu adalah insan yang diciptakan untuk dirinya, insan yang diciptakan sejak azali lagi, iaitu jodohnya, hanya Allah yang mengetahui akan jodoh yang diciptakan untuknya, tiada siapa yang dapat mengetahuinya, sejak di dalam perut ibu kita lagi telah di tetapkan jodoh buat kita, tidak perlu kita takut dan gusar akan ketidakhadiran seseorang dalam hidup kita, namun sebagai insan biasa, kita perlulah berusaha untuk mencari pasangan kita itu tanpa mengharapkan ia datang bergolek, wallahualam,, :D

Aug 26, 2012

masih tidak terlambat ^^,

Assalamualaikum wth.

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI diucapkan pada yang mengenali diri ni, aku menyusun sepuluh jari ingin memohon ampun dan maaf andai selama perkenalan diri ni ada lakukan banyak salah dan silap kat korang,,manusia memang tak terlepas dari melakukan silap,, selagi kita bernama manusia ini harus lah saling memohon maaf dan memaaf kan atas kesilapan yang pernah dilakukan,, kita tak kan jadi orang yang rendah martabatnya andai sering mengucapkan maaf dan saling memaafkan, malah akan jadi orang yang dihormati,, insyaAllah,, jangan kerana ego dengan mengeluarkan kata maaf, orang di sekeliling kita membenci kita,, apa yang kurang kat diri ni,,please la tegur ngan cara yang berhemah,, :) aku akan terima segala terguran tu,,

hemm,,,agak terlewat untuk ucap hari raya. tp tak pe kan??hehe >,<

raya tahun ni seperti raya yang lepas, beraya tanpa ayah tersayang,, i miss you dad,, :'( memang aku akui kebenaran kata-II,, bile seseorang tu dah tak de kat sisi kita, baru la kita menyesal akan segala yang di lakukan sepanjang hayat nya... tp aku redha ngn pemergian ayah,, dari lihat ayah terseksa,,, ayah tetap hero aku wat selamanya,,, i love you dad,, 

***


now,, 

aku nk share tentang persiapan raya aku,, waaaahhhh.. persiapan raya???


jeng

jeng

jeng


actually baju raya aku tak beli sendiri pon, mak & kakak yg aku belikan,,,
saiz???
mujur la saiz aku senang nk cari,, lau tak M or L,, lagi-II sejak berat badan aku ni dah turun 2 kg(sejak dari bulan puasa), muat-II jela aku pakai saiz M tu,
warna??? aku tak memilih or cerewet pon tentang warna or corak yang dipilih oleh dorang,, asalkan baju tu boleh dipakai dan sesedap kat badan ni,, tu dah cukup bagi aku >.< senang kn??

minggu terakhir berada di kolej sebelum aku balik ke rumah,, aku dan kawan-II sempat menghias kelas dengan aneka ketupat, kad raya dan ampau,, bila dah siap berhias tu semua, sekeliling kitorang dah ada dalam mood beraya je,, ape lagi, minda semua ada kat rumah dah, cuma jasad je ada kat dalam kelas, 




meriah kan suasana beraya di perantauan,,hik3,,, 



mujur lah ada lecture yang faham keadaan kami masa tu dan dorang tak bagi kitorang tekanan sangat masa dalam kelas, untuk tarik perhatian pelajar semasa belajar, ada jgk lecture yang denda beberapa orang dari kitorang(cari point untuk buat persembahan), so, budak-II yang kena denda ni kena lah berlakon @ menyanyi,,tak sangka kan, bakat terpendam kawan-II aku ni,, aku agak terpegun ngan lakonan @ nyanyian dorang, (memang sporting habis ar kawan-II aku ni).



kemeriahan bersama kawan-II sedikit sebanyak mengubati rindu kat family,, bagi aku, kawan-II aku kat sini adalah keluarga aku,,sebab aku terpaksa berjauhan dari family,,love you all,, <3

Aug 24, 2012

s e n t i a s a d a l a m h a t i a ku..... :)

Assalamualaikum wth..

bila terasa rindu ku sebut nama mu,, haa,,, tiba-II rindu plak kt teetttt... 

sapa ek..?? meh-II aku cerita tentang orang yang aku rindu... :)

yeah!!

hari ni nak cerita tentang permulaan aku bergelar dewasa dan mengajar aku erti keperitan hidup berjauhan dari keluarga,,destinasi permulaan nye segalanya adalah di KOLEJ MATRIKULASI NEGERI SEMBILAN,
kuala pilah....tak mahu cerita tentang kolej ni sangat,, tp nak cerita tentang sahabat-II yang sentiasa di sisi aku di saat susah senang nye aku di sana,, 

nah...... <3 <3 

1. ni lah adalah member praktikum aku yang 1st,,DIAP5,, di sebab kn dlm 1 praktikum cume sikit je student,, so,, kami terpaksa berpisah,, soob soob,, T.T sangat sedih tau,, sebab kami dah mula kamceng,, & ikatan tuh dah erat dah,, ade yg pindah ke modul lain,, so dah sgt jarang lah jumpe,,


<<lihat lah muka-II ceria kami>>

walaupon jarang jumpe,, events yang penting kita tak lupa wat,, cam berjoging sama-II, sambut birthday, & buka puasa sama-II,, sangat indah kenangan tu,, kan? :)






 2. alhamdulillah.. selepas kami pecah praktikum,, aku dapat member baru yang terbaik,, yes,, sudah semestinya DIAP1,, :) always jd yg pertama, sikap korang yg humble & suka tlg kwn-II wat kan kita jadi yang terbaik di antara yang lain,, 




<<kau sentiasa dalam ingatan aku>>

3. dan inilah yg terakhir sekali,, lau nak cerita tentang KEMBAR  aku ni,, tak habis 1 hari,,, aku sayang dia sangat,, :) walaupon cerita tentang KEMBAR aku ni yang terakhir,, tp dia tetap yang pertama dalam ingatan aku bila aku teringat tentang KMNS,, 




thanks you all yg membahagiakan hari-II aku,, & for you information,, 
walaupon aku belajar di tempat baru,, semua barang-II ni aku angkut pi kolej,,
sebab always ingat kat korang..
hanya Tuhan je tau camne pasaan aku dulu kini dan selamanya,,
cuma seketika cuma kita dipertemukan, tapi sangat sukar untuk aku padam kan nama korang dalam ingatan aku,,

btw,, aku doakan korang baik-II ajer kat sana,, berjaya mengecapi cita-II yang korang impikan,,   >.<
amin,,



Aug 8, 2012

perkenalan kita amat singkat, kau curi hati aku saat aku dalam kesedihan, mngkin aku memang perlukan someone utk brkongsi cerita, beberapa ketika kita kawan, terbit 1 rasa dalam diri kita, tak sangka kau pon ada perasaan yg sama, aku ada bagi kau something, berharap kita tak kan cntct lg lepas tu,


entah kenapa,, aku yg rasa ingin jauh dari kau,, aku akui, aku sunyi tanpa kau, akhirnya kita teruskan kembali hubungan tu sabagai sahabat,, ye! sahabat aku,, tp kau cakap kau inginkan aku,, puas ku lakukan istikharah, aku cuba berjauhan dari kau, namun tak berjaya jua, mungkin kau adalah yg trbaik buat diriku,,mudah-II an,,

aku tak ingin kau jadi seperti masa lalu ku, manis hanya dimulut, tp hakikat sebenar, aku yg menjadi mangsa kecurangan, tak perlu bunga mawar hanya menjadi hiasan luar cuma atau buku diari yg hanya bermakna utk aku sendiri sahaja,,


 yang aku inginkan adalah kasih sayang yg ikhlas dari hati kau, menerima kekurangan aku, serta berusaha bersama-II untuk perolehi kehidupan yg baik di dunia & akhirat,,

Aug 5, 2012

Cinta Platonik,, ???

Assalamualaikum..

Hari ni mau cerita sikit tentang CINTA PLATONIK,,, akibat kebosanan n kemerontaan akal utk menyata kan  sesuatu,, tp apakah ia,,?? Hati, minda, dan jiwa tiba-II teringat cerita HANYA AKU CINTA KAU SEORANG aka HACKS <3  dalam meronta-II tu membuatkan aku utk mengeluarkan segala apa yg dirasa dan utk peringatan bg diri sendiri..

Tahu tak apa itu CINTA PLATONIC??? Menurut wikipedia cinta platonik adalah sebuah istilah yang dipakai untuk menyebut sebuah perkaitan kasih sayang, tetapi unsur-II rasa tarikan seksual tidak wujud.

Istilah ini diambil dari salah satu bahasa Yunani, Plato, terutama dari karyanya Symposium, yang tertulis bahawa cinta akan wujud daripada kebaikan adalah dasar semua kebajikan dan kebenaran..

CINTA PLATONIK,, Hubungan antara lelaki dan perempuan, tapi tak de simpan walaupun sikit pon atau sebesar zarah pon perasaan cinta, means, menjalinkan hubungan itu dengan niat utk mengisi kekosongan masa just for fun, just for caring n utk buat hari-II kita bahagia,,sangat sweet kn sebab kita tak perlu fikir cemburu or what ever  thing! Dah set mind, “ha! Cinta platonik je pon, hubungan takat kat sini je, tak perlu cemburu-II, ape yg perlu dilakukan just make our relationship fun”…

hey,, mahu tak jadi cinta platonik aku?? J

Hai CINTA PLATONIK ku,, ehem ehem,, ada maen ke cinta-II cam ni?? Hee,, >.<

Bagi pendapat peribadi aku sendiri, tak perlu lah nak jalinkan cinta platonik ni, sebab  ia nya hanya akan membuatkan hati dua pihak terluka,, mustahil sangat utk seseorang tu tak punya apa-II rasa setelah menjalinkan hubungan rapat. Even lau kita tak rapat ngan someone tu, kadang-II kita leh jatuh hati,,kn,,?? Perasaan ni susah nak diterjemahkan,,n  its involuntary, apa yg perlu kita buat, kuatkanlah iman agar kita dapat kawal hati kita,,ha, mengenai iman,, teringat plk something,, nak dengar satu cerita cinta tak??
Cerita ini dicerita kan oleh seorang sahabat ku kepada aku,, I miss her n love her so much,, sahabat ku ni yg banyak mengajar aku erti kesabaran, banyak beri nasihat,, n senang cerita,,, dia salah seorang contoh yang baik pada diri aku jgk,,

Alkisah sebuah percintaan antara IMAN & HATI,,

“kadang-II hati kering tanpa sinar hidayah daripadaNya,, Oh iman! Janganlah tinggalkan hati,,hati sayang iman. Andai iman pergi tinggalkan hati, pasti hati terluka,,imanlah penawar hati,,kerana mu iman hati mengenal sang pencipta yang Maha Pengasih, yang telah mengurniakan iman pada hati,, Iman,, hati perlukan mu Iman,,Ya Allah, Kau peliharalah Imanku ini Ya Allah,, Iman lah sebaik-II teman yang indah sekali buat hati” sekian,,,,,


p/s
Lainlah plk situasi lau kita dah rapat ngan orang tu, kita dah cakap ngan dia nak jadi kawan baik, tapi dalam hati simpan perasaan,, kan kan kan?? ;-)  
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...