Domo-kun Link Select

Sep 25, 2012

Sahabat??





Kemana kita pergi, tetap bersama, kita berempat, bersama-II berkongsi suka duka, tapi entah di mana silap ku, kau pergi tinggalkan aku, kau pergi menjauh, sekarang, tiap kali aku jumpa kau mesti aku tegur kau, aku yang selalu contact-II kau, kau cari aku atau balas contact aku tu bila perlukan aku je, aku sangat terasa dengan tu semua, entah berapa kali kau sebut aku sombong, tak pernah sekali pon aku cakap pon kau sombong, mungkin ada cerita di sebaliknya yang aku tak tahu, banyak kali aku minta maaf & minta penjelasan kalau-II aku ada wat salah, tapi balasan kau tetap sama,, tak ada apa yang berlaku,, hati aku berkata-II ada je yang tak kena,, tapi aku bersabar je,, tak tahu macam mana lagi nak cuba selesai kan perkara ni sebab kau selalu berselindung dengan aku,, sekarang,, hati aku dah tawar untuk tegur kau, salah aku ke? Walau ada yang berkata buruk tentang aku pada kau, sebagai seorang sahabat cuba lah perbaiki aku, cuba lah tegur aku, jangan hukum aku,, aku tak suka mencari musuh, orang yang paling aku benci pon aku boleh maafkan, apatah kau sahabat aku, pape pon yang berlaku, 1 pesanan tuk kau, kalau-II kau rasa aku nak jadi macam diri kau, itu adalah salah, diri aku adalah aku, walaupon kau sakit kan hati aku, aku tak kan balas, Cuma mungkin aku tak boleh tegur kau lagi,, sampai lah 1 masa hati aku betul-II terubat.. maafkan aku sahabat,,




~kata hati~

Sehebat mana dugaan yang aku jalani, aku akan gagahi tuk hadapinya, walaupon hati aku perit,semoga kau insan bernama sahabat menyedari akan apa yang aku ingin berkatakan dalam hati ni. Walau pon kau rapat dengan insan yang dah sakitkan hati aku, aku tak kan marah kau, tu hak kau, tapi, jangan biarkan bisa kata-II yang keluar dari mulut dia menghancurkan hubungan kau dan aku…

Sep 23, 2012

Cuti hari penubuhan MALAYSIA. 0_o



BABAK PERTAMA  - JUMAAT –

-> Bersemangat nk balik MELAKA !!! with my beloved FRIENDS !!!
-> tiba di BANDAR TASIK SELATAN
-> beratur panjang GILA
-> tinggal kurang dari 10 orang untuk lepas barisan untuk beli tiket,
    --- tup tup tup --- arrggghhh
!!! tiket HABIS!!!
-> telefon berbunyi,,,  tuuutt,,, YEAH,, akak aku nak ambik aku lar kt stesen keretapi .. (lega gila sebab ada orang nak ambik)
-> hampir jam 2215,,, di perhentian keretapi
-> telefon berbunyi lagi,,, tuuutt,,, Ya Allah,, akak aku pon tak dapat ambik sebab kereta dia rosak kat HIGHWAY.. mujur lah dia ada dengan husband dia… (bersabar la yer wahai akak ku)
-> terpaksa balik semula ke asrama dengan perasaan risau mengenai akak aku dan hati yang hampa sebab tak dapat balik MELAKA …  T.T

dugaan hidup di perantauan memang camni agaknya yer,, ~.~

BABAK KEDUA  -  SABTU –

->lena diulit mimpi.. my mom call… “balik lah MELAKA, sempat ni  kalau nak balik, tiket bas mesti ada je hari ni”,,
(aku pon apa lagi, bila mak dah bagi lampu hijau untuk tak risau & bagi aku balik,, aku pon ngan pantas fikir, nak balik,,, tapi,,, dengan sape?? :’( 
-> kawan-II aku? Dorang tak boleh ikut sebab nak study,,, tak sampai hati  nak nyusahkan dorang
-> call si dia,,mintak kebenaran my mom.. yeah! My mom bagi lah dia ikut balik rumah,,
-> pulang ke kampung  halaman bersama si dia
-> sampai kat rumah, rehat-II, my mom request untuk pergi shopping & jalan-II.. seronok sangat sebab dapat jalan-II dengan my mom, adik tersayang & si dia… dah lama tak jalan-II pusing Bandar waktu malam… & impian si dia untuk bawak aku naik kereta tercapai juga,,, >.<
-> balik singgah kedai makan.. fuhh.,. lapar kot.. 

BABAK KETIGA  - AHAD –

-> tak nak balik!!! Tapi tiket dah beli jam 1300.. :’( still need my time with my lovely family
-> tepat sampai 1300 di MELAKA SENTRAL,, hampir-II ketinggalan bas .. (Nampak sangat tak nak balik asrama) +_+
-> Alhamdulillah sampai juga kat tempat yang ingin dituju.


~kata hati~

Walaupun banyak halangan & dugaan untuk pulang ke kampung halaman, aku akan usaha kan, terima kasih pada si dia yang teman kan walaupun ia nya tanpa di rancang. Dapat juga ubatkan rindu pada keluarga. Cuma tak dapat jumpa along & his family.. :’( next time balik mesti jumpa juga.  

Sep 11, 2012

selamat hari lahir :)


Asssalamualaikum wth..

SELAMAT HARI LAHIR DI UCAPKAN PADA BONDA KU YANG TERSAYANG.

ALLAH SELAMATKAN KAMU

ALLAH SELAMATKAN KAMU

ALLAH SELAMATKAN IBU KU YANG TERSAYANG

ALLAH SELAMATKAN KAMU

Tahun ni tak dapat sambut birthday mak sama-II dengan yang lain. Hem,, sedih  sangat. Hanya ucapan dan doa saja yang mampu aku hadiah kan.. anak mu sangat merindui kamu, :’( nanti bulan 12 baru dapat jumpa,, aku akan bersabar. 




Walaupon ni gambar terakhir mak dan ayah masa hari raya pertama yang kebetulan nya jatuh pada hari lahir mak, tapi ingatan dan senda gurau serta gelak tawa kami masa hari tu tak kan kami lupa.. I miss u mom, dad,, 

w e e k e n d..!!


Assalamualaikum wth

Hai guys.! Macam mana ngan weekend korang?? Best?? Me? Best sangat,, walaupon letih dengan pelbagai aktiviti yang jadikan aku kurang rehat, tapi, semua yang aku lakukan sangat seronok, aktiviti 10,000 langkah merdeka yang aku join semalam memang memenatkan, dengan langkah kaki yang tak berdaya aku gagahkan juga untuk berjalan-II(ehem-II mujurlah si dia ada sama turut serta masa hari tu, so, semangat aku lain macam sikit, J almaklum lah, bila my hero ada kat sisi, sapa yang tak bersemangat kan,?? haha

faezah, hazni, ika & kak mira

with him again





Petang tu kami jalan-II bersama, THE CURVE  lah pilihan kami lagi, aku tak kan bosan pergi tempat yang sama asalkan dengan insan yang aku sayang. Tapi walaupon si dia orang yang aku sayang, si dia masih berada di carta hati aku yang ke-3.. yang pertama, sudah tentulah mak aku, J sapa yang tak sayang mak kan? Yang ke dua, ofcoz la my siblings, I miss all of you, and ke tiga baru la si dia.




and now, after that day, aku dah berazam ngan diri ni, tak mahu main-II lagi selepas ni, means, nak focus je dengan study becoz exam dah dekat… yup! Aku mesti capai target aku,, aku akan jadikan diri aku yang terbaik, tak lupa kata sorang cikgu aku PENEMBAK YANG BAIK AKAN MENJADI NURSE YANG BAIK.. insyaAllah, kata-II semangat yang beliau berikan akan aku jadikan pembakar semangat.. aku Cuma perlukan bantuan semangat dari teman di sisi, and aku berharap sangat sahabat-II di sisi aku akan sentiasa berada di sisi di saat aku jatuh.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...