Domo-kun Link Select

Sep 23, 2012

Cuti hari penubuhan MALAYSIA. 0_o



BABAK PERTAMA  - JUMAAT –

-> Bersemangat nk balik MELAKA !!! with my beloved FRIENDS !!!
-> tiba di BANDAR TASIK SELATAN
-> beratur panjang GILA
-> tinggal kurang dari 10 orang untuk lepas barisan untuk beli tiket,
    --- tup tup tup --- arrggghhh
!!! tiket HABIS!!!
-> telefon berbunyi,,,  tuuutt,,, YEAH,, akak aku nak ambik aku lar kt stesen keretapi .. (lega gila sebab ada orang nak ambik)
-> hampir jam 2215,,, di perhentian keretapi
-> telefon berbunyi lagi,,, tuuutt,,, Ya Allah,, akak aku pon tak dapat ambik sebab kereta dia rosak kat HIGHWAY.. mujur lah dia ada dengan husband dia… (bersabar la yer wahai akak ku)
-> terpaksa balik semula ke asrama dengan perasaan risau mengenai akak aku dan hati yang hampa sebab tak dapat balik MELAKA …  T.T

dugaan hidup di perantauan memang camni agaknya yer,, ~.~

BABAK KEDUA  -  SABTU –

->lena diulit mimpi.. my mom call… “balik lah MELAKA, sempat ni  kalau nak balik, tiket bas mesti ada je hari ni”,,
(aku pon apa lagi, bila mak dah bagi lampu hijau untuk tak risau & bagi aku balik,, aku pon ngan pantas fikir, nak balik,,, tapi,,, dengan sape?? :’( 
-> kawan-II aku? Dorang tak boleh ikut sebab nak study,,, tak sampai hati  nak nyusahkan dorang
-> call si dia,,mintak kebenaran my mom.. yeah! My mom bagi lah dia ikut balik rumah,,
-> pulang ke kampung  halaman bersama si dia
-> sampai kat rumah, rehat-II, my mom request untuk pergi shopping & jalan-II.. seronok sangat sebab dapat jalan-II dengan my mom, adik tersayang & si dia… dah lama tak jalan-II pusing Bandar waktu malam… & impian si dia untuk bawak aku naik kereta tercapai juga,,, >.<
-> balik singgah kedai makan.. fuhh.,. lapar kot.. 

BABAK KETIGA  - AHAD –

-> tak nak balik!!! Tapi tiket dah beli jam 1300.. :’( still need my time with my lovely family
-> tepat sampai 1300 di MELAKA SENTRAL,, hampir-II ketinggalan bas .. (Nampak sangat tak nak balik asrama) +_+
-> Alhamdulillah sampai juga kat tempat yang ingin dituju.


~kata hati~

Walaupun banyak halangan & dugaan untuk pulang ke kampung halaman, aku akan usaha kan, terima kasih pada si dia yang teman kan walaupun ia nya tanpa di rancang. Dapat juga ubatkan rindu pada keluarga. Cuma tak dapat jumpa along & his family.. :’( next time balik mesti jumpa juga.  

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...