Domo-kun Link Select

Oct 14, 2012

aku terima nikahnya :)

Assalamualaikum wth...

selamat bercuti warga pelatih KSKB yg bertugas di HTAR,,,

hari ni aku memenuhi hari aku dengan senyum tawa dan bahagia, :)

pilihan destinasi aku untuk hang out adalah AEON bukit tinggi,, jenjalan or menghabiskan masa,,?? huhu,, dah dua minggu tak jumpa,, dan inilah satu-II nya tempat untuk aku dan si dia ley hang out bersama,, nak pi mana ek? hem,, tengok movie je la yer,, pilihan kami,, ->

AKU TERIMA NIKAHNYA.. yeah, for my opinion, cerita ni menarik sangat, megisahkan tentang pengorbanan seorang isteri melalui kehidupan dengan penuh tabah dan sabar untuk memulihkan kembali ingatan suami nya,, touching cerita nya, mujur lah tak banjir wayang tu, lihat kiri dan kanan, kiri aku dah sob sob sob(sedih lah tu) kanan aku, oppss,, si dia, wuuu,, dah nak nangis ke awok??  hahaha,, aloo, tak macho lah cam tu,, aku pulak??? fuuhh! steady je beb,, cekal,,! hahaha


~harus simpan ini tau~

after menonton wayang yang alalalalalala(bapa banyak dah) sweet ni,duduk-II di satu sudut sementara menanti si dia, tiba-II terpandang ini, wow!


~my dream wedding?? heh3,, (otak dah fikir apa ni)~

tup tup tup,, oh my perut sudah lapar,,, bermain-II lagu apa tah (dangdut barangkali),,, 
puas berjalan semata-II untuk mencari destinasi untuk memenuhkan perut kami,, last-II restoran ni lah pilihan kami,, my first.. 

~makanan+servis = A+ ~

~ice lemon tea menjadi pilihan~


~juadah kami~

perut dah penuh, ok! nak berjalan pun dah malas,, amik satu site untuk kami berehat dan lepak sambil berborak, :)

























auuww!! jangan tanya aku kenapa si dia buat posing begitu o_0 tiada paksaan dalam bab-II posing ni,,

actly, nak berkata camni pada si dia, 

me : inginku serahkan hati ini pada yang berhak, insyaAllah, jika di perkenankan yang ESA, dan jika sudah tertulis aku untuk kau, akan ku jaga hubungan ini sehingga ke akhir hayat,.dan akan kuserahkan hati ini hanya untuk mu,,only one,,

him : (waiting for him to reply) ~.~`

~kata hati~

thanks pada salim dan anith kerana sudi membantu kami, & for you the only one in my heart, macam mana nak mulakan balik ni ye??

Oct 7, 2012

cara nak menyimpan

Assalamualaikum wth... 

selamat hari ahad dan selamat ber'outing' bagi sesape yang duduk asrama, 0_o ooohhoii.. tapi aku tak keluar jenjalan pun hari ni,,, banyak sebab musabahnya, salah satu sebab adalah malas. malas oh malas. kenapa la ada sifat malas ni kan? tapi malas yang jenis cam ni tak pe kan, sekurang-IInya duit aku tak da habis, sebab nya, kalau aku dah keluar jenjalan, of coz aku akan berbelanja habis, giler boros aku ni,, >.< 



aku nak belaja simpan duit lah, nak cepat-II kahwin,, hahaha,, belaja pun tak habis, inikan pulak nak cakap pasal kahwin, amboi gatalnya, kalau mak aku tau ni, habis kena hambat dengan batang penyapu ni,,

actually, aku tak terfikir pun nak kahwin sekarang, aku nak habis kan belaja dulu.. tapi bab nak menyimpan duit tu betul, sebagai salah seorang student yang bergantung penuh pada duit elaun ni, aku kena pandai berjimat(kadang-II tak cukup jugak),, okey,, sekarang ni aku nak start BERJIMAT,,,, >.<

beberapa tips yang aku rasa boleh diterima lah untuk digunakan oleh student macam kitorang ni:

1st - bila dapat duit, spend kan sikit duit dan transfer ke akaun bank lain.

2nd - pastikan ada tabung untuk simpan duit, contoh nya, kalau ada balance kita belanja satu hari, especialy duit syiling, so, boleh je simpan duit kat dalam tabung.

3rd - makan jangan terlalu banyak, selain untuk dapatkan berat badan yang ideal, kita boleh juga saving duit kita. yang penting, makan mengikut piramid makanan yang betul dan seimbang.

4th - elakkan makan makanan segera macam KFC, McD, PIZZA, etc.

5th - kurangkan makan makanan ringan. contohnya keropok, air minuman bergas, (tak kenyang pun makan dan minum yang jenis cam tu)

6th - jangan beli barang mengikut kehendak, beli barang mengikut keperluan. keperluan adalah barang yang sangat-II kita perlukan manakala kehendak barang yang kita tak perlukan tapi sekadar suka-II untuk beli dalam jangka masa panjang.

7th - rajin-II kan diri untuk join aktiviti kolej, selalu nya bila ada aktiviti kat kolej, mesti ada sediakan makanan kan?? >.< secara tak langsung, kita dapat kurangkan pengeluaran duit kita pada hari tersebut. 

8th - kurangkan berdating, kalau berdating sudah tentu nak pergi tengok wayang la, beli itu ini lah, apelah, kan?? so,, better kurangkan berdating, biar perasaan rindu tu membuak-II lagi sweet macam tu kan,.. (bagi aku la) ;-)

9th - kalau dapat kawan yang sekepala okey sangat. amalkan seorang satu lauk, then bungkus la, bila dah sampai bilik dan boleh berkongsi lauk.dalam hal ni, kita boleh mengeratkan hubungan kita dengan kawan-II juga. 

10th - disiplinkan diri. tu lah kunci sebenar untuk memastikan sesuatu benda tu tercapai. >.< 

~kata hati~

semoga kita sama-II dapat menyimpan duit, moh kita menabung :)

Oct 1, 2012

b.e.l.a.j.a.r


Assalamualaikum wth..

Entri hari ni adalah BELAJAR.! 

Belajar apa yang aku maksudkan adalah belajar menjalani kehidupan yang susah, jauh dari keluarga, jauh dari kemudahan.  Bersyukur pada setiap kekurangan yang ada kerana semua tu akan menjadi kan kita seorang yang akan memahami akan setiap keadaan, betul ke? Sebenarnya semua ni adalah bergantung pada individu itu sendiri, tapi bagi aku, aku tak kisah bila berada di tempat yang facilities nya kurang, kadang-II ada gak mulut jahat ni mengeluh akan kekurangan yang ada, tapi tiap kali bersendirian, mesti terfikir, aku di kira bertuah kerana kat sini ada kemudahan yang lengkap,Cuma kemudahan berasaskan barang-II lama, malah kemudahan kat sini lagi banyak berbanding asrama aku yang sebelum ni.

oh terlupa pulak, aku baru sahaja berpindah ke asrama klang kerana praktikal, minggu ni aku akan mulakan semula praktikal setelah sekian lama tinggalkan dunia praktikal, rindu nak bau suasana hospital,rasa berdebar-II sangat mulakan praktikal untuk sem ni, sebab aku akan praktikkan benda yang baru belajar, mudah-II an segalanya berjalan dengan lancar, dan harapan aku dapat habiskan cross dalam masa yang di tetapkan. Aku akan jalankan tanggungjawab sebaik yang mungkin, must set in my mind “I love my patient like I love my family"

1st time jejakkan kaki di tempat yang bernama KLANG,

Hati berkata:

Not bad, aku cuba positifkan keadaan.

2nd day

Hati berkata:

Semakin biasa dengan keadaan di sini, makin seronok, :D



3rd day and until the last day I’m at here

Hati berkata:

Mudah-II aku akan jalani khidupan yang baik-II ajer kat sini.

my BUAH HATI KU YANG BERADA DI KSKB



~kata hati~

Sebenarnya sedih sangat sebab terpaksa berpisah dengan roommate aku kat sana, rindu kau NOOR ATTIQAH JAILAN. :’( kenapa susah sangat nak pamerkan apa yang aku rasa. Kenapa??  Then, terpaksa berpisah dengan insan yang telah berjaya ketuk pintu hati aku ni. Dear, I miss you so much. :’(
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...