Domo-kun Link Select

Jul 23, 2012

sungguh ku sangat merindui kamu

assalamualaikum..
seperti hari-II biasa,, malam ni mata tak dapat tutup dengan lena,,
apa agaknya bermain kat fikiran ni yer,,
sungguh-II sedih bila memikirkan keadaan ni,,
ouch,,
sangat perit hingga tak tertahan air mata,,rinduuu....
YEAH! aku sangat merindui keluarga ku,, sangat-II,,
dah nak masuk 3 ramadhan,kt fikiran and minda ni sentiasa teringat kan kemeriahan sewaktu berbuka bersama keluarga,, walaupon kat rumah agak kena buli,, tp suka sangaat kemeriahan tu,,, 
sobb sobb sobb,, :'(
takpe-II, niat harus diperbetulkan apabila berada berjauhan dari keluarga,, aku akan terus bersabar dan tabah menghadapi dugaan ni,, wee,, <3 
hemm,, tak lupa jgk keyh membayangkan makanan yg enak-II je masa berbuka,,
kat tempat aku belaja ni makanan tak bape best,, mujur lah aku bukan jenis yang cerewet,, oke je dengan ape yang ade kat depan mata,, lau tak,,kebulur la nampaknya,,huhu
btw, rumah sendiri lagi best,,ape ek orang cakap,
"hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri"
home sweet home,,tak sabar menanti saat 18.8.2012,,
nak balik,,, 
mak, abg-II, akak-II, adk, anak-II buah ku,, nantikan kepulangan ku,,

Jul 15, 2012

seharian berjalan bersama mu ^^,

krik krik krik ^^,

nah hati ni utk kau,





hari ni walaupon agk letih dan penat, kerana seharian berjalan,
tp,
masih mampu tersnyum,
pada KAMU yg ada di dalam diari hidup ku, terima kasih atas segalanya,
aku mengharap kan yg terbaik utk kita,
aku akan bersabar dgn semua tu, insyaAllah,, 



ours

dan kebetulan kita berkongsi minat yg sama yer, nice right :)
ahah!
nanti kita jd photographer sesame,, :) 


nampak cutee tp tak suka benda alah ni since kecik-II lg,,, -_-'

adakah semua ini menjadi mainan anda ketika anda kecik-II?? 
hanya utk wanita je k,,






comel kan doll ni semua, aku sgt suke tgk benda-II ni kt kdai tau,, tapi sebenar  nya dalam hati ni Tuhan saja yg tau betapa takut nya aku ngan benda alah ni lau di bawak balik ke rumah,,
ahaha,,
ada cerita di sebalik nya napa semua ini berlaku,,,


--->>>





 yeah,, gara-II doll ni la tau x,, masa kecik-II suka la tgk cita kartun,, tp kartun ni la yg paling terkesan kat hati ini hingga wat aku x suka ngn doll yg cute,, especially doll yg bila kita baringkan mata dia terpejam, n bila bangun@dirikan mata dia terbuka,, wah,, seram gila,, time tuh banyak sgt lah berimaginasi yg -ve yg keluar,,, 

kejam sangat cita ni,,


since tgk cita ni,,
tgk doll pon takot dah,,
my mom belikan doll pon, tolak tepi dah mainan tu,,heh,, ELERGIK k,, @_@
moral value:
please jgn tnjukkan kat bdk kecik benda yg ganas-II n kejam-II,
hati budak ni sgt lembut, 1st dia trauma ngn 1 benda, memg selamanya dia ingt,, :) 

sahabat

Ya Allah Engkau mengetahui hati-II ini,
telah berkumpul kerana kasihkanMu,
beertemu dan patuh padaMu,
bersatu memikul dakwahMu,
Hati-II ini telah berjanji setia mendaulat,
Dan menyokong syariatMu,
maka eratkanlah ikatannya,
kekalkan kemesraan hati ini,
Tunjukkan ia jalan yang sebenar,
Limpahkan dengan cahaya rabbaniMu,
yang tak pernah padam,
dan lapangkan dengan IMAN,, <3



kau sahabat ku memberi aku semangat untuk aku berdiri,, trima kasih sahabat atas segalanya, :D

for ur information, i love to edited ur pic,, i dont know why,, ^___^


:::..insyaAllah,, satu hari nnti kita akan brjumpa jgk, walaupon ia ambil masa yg lame,, always my TTM :D

Jul 1, 2012

rahsia wanita tanah api angin dan air,, ^^,

selak punya selak mencari maklumat,, tiba-II terfikir nak search rahsia wanita,,, :)
ni lah hasil yang diperolehi, bagi laki-II diluar sana yang mahu mengenali seorang wanita dengan lebih rapat, mesti nak tau gk ape rahsia peribadi die kan,, yuuhhoo,, thats it,, mari selongkar,, 

----->


WANITA TANAH 

Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak

Taurus (21 April-20Mei),
Virgo (24Ogos-23 September) 
dan
Capricon (22 Disember-20 Januari) 

Seorang yang boleh dijangka,berwibawa dan praktikal penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material. Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan sikap berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa 



WANITA API 


Wanita api dilahirkan di bawah zodiak

Aries (21 Mac-20 April),
Leo (24 Julai-23 Ogos)
dan
sagittarius (23 November-21 Disember).

Dilahirkan sebagai pemimpin Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya. Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi merasa sedih dan terhiris. Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar. Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan. Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan


WANITA ANGIN 



Mereka ini lahir di bawah lambang
Gemini (22 Mei-21 Jun),
Libra (24 September-23 Oktober)
dan
Aquarius (21 Januari-19 Februari).

Berterus terang,berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan. Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif,bagi mereka segalanya boleh dicapai. Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh. Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik. Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi. Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka. Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja

WANITA AIR 


Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer (22 Jun-23 Julai), Scorpio (24 Oktober-22 November) dan Pisces (20 Februari-20 Mac).

Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju .Mereka ini dipandu oleh perasaan hati .Mempunyai sifat mudah bersimpati. Berdaya imaginatif sentimental Mempunyai perasaan yang berubah-ubah,berhati-hati ,tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri




always my TTM,, :)

akan ku tunggu saat itu, my TTM, i hold ur words, :) kita berjuang sehabis baik untuk menanti saat itu, even kita tak pernah jumpa, tp rasa tu kuat menyata kan sesuatu yang di luar jangkaan akan berlaku, insyaAllah,, 




kasih,
saat diriku keseorangan.
dan teringat pada mu,
ku pejamkan mata,, lantas,
tangan ku letak di dada dan berkata,


'Tuhan ku, andai si dia di ciptakan untuk ku,
kukuh kanlah ikatan antara kami,
erat kan lah pautan hati kami,
perelokkanlah pergaulan kami,
agar kami berada pada jalan Mu yg benar,
kuatkanlah rasa cinta antara kami,
tabah kan lah hati kami dalam menempuh dugaan Mu,
mudah-II dia lah yang terbaik buatku,
hanya pada Mu ku berserah ya Allah'


>.<


ZZ&MM
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...